Wienerbröd
Just wienerbröd är något jag verkligen saknar!
För någon vecka sedan när jag handlade hittade jag glutenfri smördeg på rulle i frysen med glutenfria produkter, vilken lycka! Det första som slog mig var att jag skulle göra just wienerbröd. Dom blev goda även om dom inte blev riktigt lika goda som vanliga köpe-winerbröd, men som glutenintolerant får man vara glad för det lilla 🙂
Till 4-6 stycken
1 rulle glutenfri smördeg
2 dl vaniljkräm, av pulver eller hemgjord
1 ägg
Tina smördegen och skär i 4-6 st lika stora kvadrater.
Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Pensla wienerbröden med lätt uppvispat ägg. Klicka vaniljkräm i mitten på varje winerbröd.
Grädda mitt i ugen, 6-8 min i 250 grader.
Pudra med florsocker. Dekorera ev med kristyr eller smält choklad.
Testa även att byta ut vaniljkrämen mot hallonsylt.
Vik in hörnen på smördegen mot mitten & tryck till.
Penslade med ägg och vanlijkräm på, färdiga för ugnen!
6 Comments
Glutenfria Köket
Hej! Det vet jag faktiskt inte, själv tål jag laktos så brukar inte titta på det 🙂 // Linda
Waneleha/HelenaW
Vet du om smördegen är laktosfri?
Glutenfria Köket
Jag använde Ekströms kokbara.
// Linda
Therese
Vaniljkräm vilken använder du?
Glutenfria Köket
Ja det är ju toppen! Den är från Schär, uppdaterar inlägget med en bild 🙂
// Linda 🙂
glutenfriamuminmamman
Finns det glutenfri smördeg på rulle?? Det har jag inte stött på här i våra butiker. Minns du vem som tillverkar det? Skulle vara mycket enklare att hantera om den var på rulle och inte de tjocka plattor som jag använt tidigare! Kul när det hela tiden utvecklas och nya glutenfria produkter kommer ut på marknaden! Hälsningar Mia