Vit chokladmousse
Så här inför helgen tänkte jag tipsa om en enkel efterrätt som är fantastisk god. Toppa med valfria bär, tex jordgubbar eller hallon och blåbär. Brukar gå hem hos stora och små 🙂
4 portioner
2 dl vispgrädde
1 ägg
150 g vit choklad
1 dl Kesella vanilj
Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en bunke som sänks ner i en kastrull med sjudande vatten, det ska inte koka!). Vissa upp ägget lätt med en gaffel i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning – det gör inget om det blir några klumpar – rör sedan ner kesellan. Vispa grädden fast, men inte så den blir grynig. Vänd försiktigt ner grädden i chokladblandningen och fördela i portionsskålar eller glas. Låt stå i kyl ca 30-60 min, toppa med bär och servera.
6 Comments
Pingback:
Mika
Hej!
Ser gott ut, jag lånar och bloggar jag om det hänvisar jag så klart till dig :)!
Glutenfria Köket
Skrev det här inlägget på mobilen så det verkar ha försvunnit en del info, men nu stämmer allt! 😀
emma
hur många ägg?? 🙂
Glutenfria Köket
Ojsan, missade visst den detaljen!
Receptet räcker till 4 personer, eller 2 glupska 🙂
// Linda
CissiLarsson
hur måga är den till? 🙂