Ingredients
Scale
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk ljus sirap
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk xantangummi eller 1 tsk psylliumfrö husk (fd. fiberhusk)
- 6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
Instructions
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.
- Tillsätt salt och sirap. Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller psylliumhusk i mjölet.
- Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.
- Klicka ut degen i 6 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig (den går inte att ta i med händerna), pudra över mjöl och jämna till tekakorna med lätt hand så de får rätt form. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 250 grader.