Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria vaniljmuffins med hallontopping

Glutenfria Vaniljmuffins med hallontopping


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Vaniljmuffins:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Cram cheese frosting:

  • 60 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft (kan uteslutas)
  • 100 g färskost 
  • livsmedelsfärg 

Garnering:

  • Frystorkade hallon

Instructions

  1. Rör socker och smör luftigt, förhand eller med elvisp.  Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.

  2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.

  3. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll till 2/3 delar.

  4. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 10-12 min. Låt svalna.

  5. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Lägg upp i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen, har du ingen sprits går det även bra att breda ut frostingen med en kniv. Toppa med frystorkade hallon. Förvara i kyl till servering.  
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 20 min