Ingredients
Scale
Vaniljmuffins:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ägg
- 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Cram cheese frosting:
- 60 g smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk citronsaft (kan uteslutas)
- 100 g färskost
- livsmedelsfärg
Garnering:
- Frystorkade hallon
Instructions
-
Rör socker och smör luftigt, förhand eller med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
-
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.
-
Häll upp smeten i muffinsformar, fyll till 2/3 delar.
-
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 10-12 min. Låt svalna.
- Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Lägg upp i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen, har du ingen sprits går det även bra att breda ut frostingen med en kniv. Toppa med frystorkade hallon. Förvara i kyl till servering.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 20 min