Vanilj- och chokladrulltårta
Glutenfri chokladrulltårta fylld med en len vaniljkräm, perfekt för dig som tycker att den klassiska drömrullrtårtan är lite too-mutch med smörkrämen.
Hej på er!
Den här rulltårtan fick stående ovationer från hela familjen här hemma!
Som en drömrulltårta men med en len och krämig vaniljfyllning. Den ljuvligt goda fyllningen tar rulltårtan till en helt ny nivå. Passar perfekt till de som tycker att smörkrämen i den klassiska drömrulltårtan blir lite mäktig.
Går utmärkt att frysa om man vill förbereda inför kalas eller om man bara vill gardera sig att ha en god fika på lut 🙂
Lycka till! // Linda ♡
PrintVanilj- och chokladrulltårta
Ingredients
Scale
Chokladrulltårta:
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 2½ msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 dl potatismjöl
Fyllning:
- 2 dl vaniljkräm, hemkokt eller pulver
- 1 dl vispgrädde
Instructions
- Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna 30×40 cm, smörj kanterna på pannan med lite smör.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna till botten i en bunke och sikta ner i äggsmeten, vänd försiktigt ihop utan att vispa/röra kraftigt.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 6 min mitt i ugnen i 250 grader (passa noga så den inte bränns, en del ugnar kräver kortare/längre tid)
- Sockra ett bakplåtspapper/smörpapper och vänd kakan upp och ned på pappret (låt kakan svalna lite innan detta görs).
- Vispa grädden fast och rör ner vaniljkrämen i grädden.
- Bred på vaniljfyllningen. Rulla ihop från långsidan och förvara i kylen. Skiva upp och servera.