Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfritt vallmoknäcke till ostbrickan

Glutenfritt Vallmoknäcke till ostbrickan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 2,5 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vallmofrön
  • 2 dl kokande vatten
  • 0.5 dl rapsolja

Instructions

  1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. 
  2. Tillsätt olja och kokande vatten, rör snabbt ihop till en deg.
  3. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra med en pizzaslicer eller en vass kniv för att lättare kunna bryta knäcket (kan hoppas över). 
  4. Grädda mitt i ugnen, 150 grader, i 60-80 min beroende på ugn tills knäcket fått fin färg.
  5. Låt svalna och förvara i burk.  
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 60