Ingredients
Scale
- 25 g jäst
- 4 dl ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 0,5 msk psyliumhusk (tex. Lindroos)
- 450 g glutenfri mjölmix, Finax röd
- ägg till pensling
- vallmofrö
Instructions
- Smula jästen i en bunke och rör ut med en del av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet och psyllimhusk och låt stå i 5 min.
- Rör ner salt och mjölmix, arbeta degen några minuter med elvispens vispar eller i en köksmaskin med visp.
- Olja en brödform och stjälp upp degen. Låt jäsa under bakduk i 35 min.
- Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön.
- Grädda på andra fasen nedifrån i ugnen i ca 35 min, 200 grader.
- Låt brödet svalna på galler, avvakta med att skära tills brödet är helt kallt.
- Prep Time: 50
- Cook Time: 35