Ingredients
Scale
Havrecrumble:
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl mandlar, hackade
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk smör
- 1 msk ljus sirap
Äppelkompott:
- 4 st äpplen
- 2 msk smör
- 1 msk kokossocker (alt. 3 msk rörsocker)
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 2 krm malen ingefära
- 1 krm kardemumma
- 1 dl äppelmos
Till servering:
1 pkt vaniljvisp
Instructions
- Börja med havrecrumble – lägg alla ingredienser i en stekpanna och stek på medelstark värme under omrörning tills allt fått fin gyllene färg. Lägg upp i en skål och låt svalna.
- Skala och tärna äpplena i mindre bitar, ca 2×2 cm, det är inte så noga.
- Stek äpplena mjuka i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka ihop någon minut och ta sedan av stekpannan från plattan.
- Vispa vaniljvispen.
- Varva de ljumna äpplena, havrecrumble och vaniljvisp i glas och servera genast!
Notes
Vill man förbereda låter man havrecrumble och äppelkompotten bli helt kalla innan man lägger ihop desserten i glas.
- Prep Time: 30
- Cook Time: 15