Sockerkringlor
Klassiska, spröda sockerkringlor som är gjorda på glutenfri mördeg. En vacker kaka att lägga upp på kakfatet till jul, kalaset eller den där mysiga fikan för att man bara blir sugen på goda glutenfria småkakor.
Blir naturligt glutenfria med Sempers Finmix som jag har använt för denna mördeg. Florsockret i degen hjälper till att få degen följsam och strösockret bidrar till sprödheten.
Glutenfria Sockerkringlor med pärlsocker, ca 20 st beroende på storlek
100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.
Ta fram degen och rulla en ca 15 cm lång remsa av en bit deg, forma till en kringla. Pensla ovansidan med uppvispat ägg och doppa sedan i pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)