Ingredients
-
100 g mörk choklad
-
50 g mjukt, rumstempererat smör
-
1,5 dl brunt farinsocker 60 g
-
1 dl strösocker
-
1 ägg
-
2,5 dl mjölmix, SemperFinmix (130 g)
-
3 msk kakao
-
1 tsk bakpulver
-
0,5 tsk flingsalt
-
0,25 dl mjölk
-
0,25 tsk xantangummi
Instructions
-
Börja med att smälta chokladen genom att govhacka den och sedan smälta över vattenbad. Ställ åt sidan så länge.
-
Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker krämigt med en elvisp.
-
Vispa ner ägget. Rör därefter ner chokladen med en slickepott.
-
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
-
Vispa ner mjölken i äggblandningen.
-
Rör ner mjölblandningen med en slickepott. Smeten är nu tjock och kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt vila i kylen i minst 1 timme.
-
Ta upp degen med en sked och rulla till 18-20 st bollar stora som en valnöt (degen är kladdig och ska vara det men gå att forma, som en chokladbollssmet).
-
Häll upp florsocker i en skål och rulla bollarna rikligt i florsocker.
-
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen och grädda i ca 11 min i 170 grader, över & undervärme.
Notes
Förvara i tätslutande burk i kylen!