Snickersbollar med dadlar
Makalöst goda snickersbollar sötade med dadlar och honung, och givetvis glutenfria!
Hej på er!
Ni vet känslan när man är sugen på något sött – men känner att man kanske egentligen inte borde ge vika för att äta något onödigt. Det är då snickersbollarna är bra att ta till!
Snickersbollarna är fria från vitt socker men de är sötade med honung och dadlar. Känns nyttigare med både dadlar och honung än vitt socker eftersom de båda innehåller massor med nyttigheter också förutom att tillsätta sötma.
Snickersbollarna är ganska mäktiga vilket är bra för då orkar man inte äta så många, de mättar bra.
Här har jag ringlat över mörk choklad men man kan även doppa snickersbollarna i mörkchoklad, räkna då med mer choklad än vad som står angivet i receptet. De blir mer som en godisbit/kondisbit om man doppar de i choklad.
Hoppas ni vill testa, lycka till! // Linda
Glutenfria Snickersbollar med dadlar
Ingredients
- 1 dl torkade dadlar, urkärnade
- 1 msk vatten
- 0,25 dl flytande honung
- 1 dl jornötssmör
- 1 dl naturella cashewnötter
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 1 krm flingsalt
Till garnering:
- 50 g mörk choklad
Instructions
- Lägg alla ingredienser i en matberedare med knivar och mixa till en klibbig massa.
- Rulla runda bollar och lägg på ett fat. Ställ kallt.
- Smält chokladen och ringla över de kalla snickerbollarna.
- Förvara i kyl eller frys.