Smarriga frallor
Dom här frallorna är verkligen smarriga! Passar perfekt med ägg och kaviar, eller med ost och skinka på, eller vad man nu gillar 🙂
Genom att klicka ut degen och sedan ta mjöl på händerna och snygga till dom blir dom tjusigt runda utan massa kladd som det blir om man tar upp degen på bakbord och formar rulla frallor – varför göra det krångligare än vad det behöver vara….! 😉
6-8 frallor
25 g jäst
2 dl vatten
2 dl mjölk
½ dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 msk neutral olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
200 g mjölmix, Finax
200 g grov mjölmix, Finax
1 ägg (att pensla frallorna med)
Värm mjölk och vatten till 37 grader. Smula jästen och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av vätskan, Fibrex och fiberhusk, låt svälla i 10 min.
Rör ner olja, sirap, salt och blanda väl. Väg upp mjölmix och häll ner i blandningen, arbeta till en jämn men kladdig deg, använd gärna hushållsassistent eller liknande. Klicka upp på bakplåtspapper, ca 1 dl per fralla. Ta lite mjölmix i handen och ”snygga till” frallorna så de blir jämna (ta inte upp från pappret), på så vis slipper man ta upp degen på bakbord och undviker massa kladd! Låt jäsa under bakduk i 25 min. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12-15 min tills de är gyllenbruna.
Frallan till höger är utklickad, de andra två ”till snyggade” 🙂
7 Comments
Glutenfria Köket
Det har du rätt i! Jag fixar det på en gång 🙂
SK
står inget om gradantal på ungen?
Glutenfria Köket
Kul att du gillade dom!
Ska in och kika på din blogg också 🙂
// Linda
Maria
Det här blev jättegoda frallor! Gillar också att de vara snabba att göra!
/Maria
Linda
Kul att hitta en blogg med glutenfria recept. Inspiration kan man aldrig få för mycket av.
Jag brukar snygga till mina bullar genom att doppa händerna i vatten och jämna till dem.
//Linda
Glutenfria Köket
Tack va kul att höra, välkommen hit 🙂
Ska genast kika in hos dig oxå!
// Linda
Sophie
Vilken rolig blogg för oss glutenintoleransa! Fick genast massa inspiration när jag klickade mig in på din sida! 😀