Okategoriserade

Smarrig glutenfri efterrätt till helgen!

Fäsch lime ihop med jordgubbar, kex och en söt kräm smakar gott till fika eller efterrätt. Portionerna är inte så stora men är fullt tillräckliga!

Smaklig måltid!

Till 6 portioner
100 g glutenfria digestivekex
25 g smör
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (200 g)
1/2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
saft och finrivet skal från 0,5 lime
ca 0,5 liter färska jordgubbar
3 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
Smula sönder kexen till ett fint smul (det gör inget om det blir några bitar kvar) och blanda med det smälta smöret.

Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ner äggulor, vaniljsocker, limejuice och limeskal.

Vispa grädden och skiva jordgubbarna.

Nu är alla delar klara, ta fram 6 st glas som rymmer minst 2 dl.

Varva smulor, limekräm, vispad grädde och jordgubbar i glasen, avsluta med grädde och dekorera med en skiva lime.

Går bra att förbereda någon timme i förväg och förvara i kyl.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *