Ingredients
- 150 g smör
- 2,5 dl muscovadosocker eller brun farin
- 5 msk ljus sirap
- 5 msk vatten
- 2 tsk xantangummi (fr Lindroos)
- 2 msk pepparkakskrydda
- 7 dl mjölmix Semper mix
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1,5 dl rostad, flagad mandel
Instructions
-
Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan.
-
Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.
-
Blanda ner mjölmix, mandel, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om.
-
Forma degen fyrkantig eller rund och lägg i plastfolie minst n timme men gärna över natten (lägg degen i frysen i 30 min om du vill grädda snabbt).
-
Skär degen i tunna skivor, ca 0,5 cm, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.
Notes
- Förvara degen i frysen så är det enkelt att ta fram, skiva och grädda när pepparkaksburken är slut!