Skumtomtefudge
Tomtefudge eller skumtomtefudge, kalla dom vilket som men oavsett så måste detta vara den absolut godaste fudgen någonsin! Allvarligt!
Trodde fudge med skumtomtar skulle bli olidligt söt men det blev den inte, gissar att den lite, lite syrliga smaken som finns i skumtomtarna. Urgott är det i alla fall!
Hittade detta recept hos Matplatsen.net men vet att det finns flera varianter av tomtefudge ut på nätet.
En ny favorit som är här för att stanna! Lova att testa dessa nu!
Skumtomtefudge
12 st skumtomtar, original (de rosa)
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
150 g vit choklad
Gör så här:
Mät upp smör, grädde och socker i en kastrull. Lägg i skumtomtarna hela. Låt blandningen koka upp och koka sedan på svag värme i 10 min. Rör om då och då vartefter tomtarna smälter. Ta av kastrullen från värmen.
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner, fortsätt rör tills allt blandats och massan blivit blank.
Häll upp i en form, ca 15×20 cm klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och ställ sedan in formen i kylen. Skär i bitar när fudgen är helt kall.
Förvaras i kylen i en burk med tätslutande lock.