Schwarzwaldtårta
Naturligt glutenfri tårta med söt smak och mycket grädde 🙂
Dekorationen kan man ju göra som man vill med, men det klassiska är ju chokladplattor runt om. Nötterna maler man snabbt i en hushållsassistent med rivtillsats eller matberedare med rivgärn.
8 bitar
200 g hasselnötter
3 dl florsocker
4 st äggvitor
Fyllning:
150 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Rita en cirkel, ca 23 cm i diameter, på 3 st bakplåtspapper, smörj lätt med neutral olja. Riv hasselnötterna och blanda med florsockret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i nötblandningen och vänd försiktigt tills allt blandats. Bred ut smeten på bakplåtspapperna i cirklarna.
Grädda bottnarna en i taget, mitt i ugnen i ca 10 min, 175 grader.
Låt kallna innan de lossas från pappret. Smält chokladen över vattenbad, bred ut på bakplåtspapper. Låt chokladen svalna, skär sedan rutor innan chokladen stelnar. Bryt isär chokladen när den stelnat helt.
Mät upp grädde och vaniljsocker i en skål och vispa grädden fast.
Bred grädden på bottnarna, spritsa sedan resten av grädden runt om tårtan.
Dekorera med chokladplattorna.