Sambal oelek filé i ugn
Det är här en kanongod rätt enligt modellen ”rör ihop, in i ugnen och gör nått annat”-rätt. Såsen blir inte så stark som man kan tro av namnet, men vill man kan man givetvis minska på mängden samabal oelek.
Till 4 personer
ca 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
3 dl matlagningsgrädde, 15%
2 dl creme fraiche 34 %
0,5-1 tsk sambal olek
1 msk soja (enligt livsmedelverket är soja glutenfri, jag använder Mrs Chengs, kolla slv.se för mer info)
Lägg filén, hel eller delad på hälften, i en ugnsfast form. Rör ihop grädde, creme fraiche, sambal olek och soja i en skål och häll över köttet. Ställ formen i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 60 min. Kontrollera att köttet är helt genomstekt gemom att skära ett litet snitt i filén på tjockaste stället, fläskkött ska inte vara rosa. Såsen skiktar sig en aning under tillagningen men det försvinner om man rör om med en gaffel eller sked.
Servera med basmatiris och broccoli.
6 Comments
Glutenfria Köket
Vad kul att du gillade det, och att du gjorde en egen twist på rätten 🙂
// Linda
Adam
Mumma blev det! Jag ja till sötstark senap, svartpeppar och avocado till såsblandningen, blev oerhört gott!
Glutenfria Köket
Visst är det gott! Kul att du gillade det 🙂 // Linda
Malin
Åhh, oerhört gott. Körde ditt recept till lunch. Inte tänkt på att göra med fläskfilé förr. Dock med fläskkotletter
Glutenfria Köket
Kul att höra, varsågod!
// Linda 🙂
Therese
Såååå jäkla gott 🙂 Tack för receptet 🙂