Ingredients
Scale
Saffranspannkaka:
- 2 ägg
- 0,5 dl vispgrädde (ovispad)
- 0,5 g saffran, 1 pkt
- 0,5 dl strösocker
- 0,25-0,5 tsk salt
- 500 g risgrynsgröt (motsvarar en rulle färdigköpt)
- 50 g mandelmjöl, eller motsvarande mängd finhackad mandel
Till servering:
- Vispad grädde
- Sylt
Instructions
- Vispa ihop ägg, saffran, grädde, strösocker och salt.
- Rör ner risgrynsgröten och mandelmjölet i äggsmeten. Använder du hela mandlar istället för mandelmjöl finhackas de och rörs ner.
- Smöra en form, ca 15 x 20 cm, och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader varmluft (eller 220 grader över- & undervärme) i 30-35 min tills pannkakan ”stannat” och inte är vattnig i mitten.
- Servera ljummen med vispad grädde och valfri sylt.