Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
saffranspannkaka gotlandspannkaka glutenfri

Saffranspannkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Glutenfria Köket
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 4 portioner 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Saffranspannkaka:

  • 2 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde (ovispad)
  • 0,5 g saffran, 1 pkt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,25-0,5 tsk salt
  • 500 g risgrynsgröt (motsvarar en rulle färdigköpt)
  • 50 g mandelmjöl, eller motsvarande mängd finhackad mandel

Till servering:  

  • Vispad grädde
  • Sylt 

Instructions

  1. Vispa ihop ägg, saffran, grädde, strösocker och salt. 
  2. Rör ner risgrynsgröten och mandelmjölet i äggsmeten. Använder du hela mandlar istället för mandelmjöl finhackas de och rörs ner.
  3. Smöra en form, ca 15 x 20 cm, och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader varmluft (eller 220 grader  över- & undervärme) i 30-35 min tills pannkakan ”stannat” och inte är vattnig i mitten. 
  4. Servera ljummen med vispad grädde och valfri sylt.