Ingredients
Scale
Botten:
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 0,25 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 100 g mascarponeost
- 1,5 dl vispgrädde
- rivet skal från 0,5 citron
- 200 g jordgubbar – frysta eller färska
Instructions
- Vispa ägg och strösocker fluffigt.
- Mät upp potatismjöl, bakpulver och vanilj. Vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott, rör sakta och vispa inte.
- Häll ca hälften av smeten i en bunke och tillsätt gul färg. Rör försiktigt tills färgen fördelats.
- Häll upp smeten i två spritspåsar, en med varje färg. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, varannan gul och varannan ofärgad.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5 min, 250 grader över- & undervärme (220 grader för varmluft).
- Lägg över rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper, med den gräddade ytan nedåt och dra försiktigt bort bakplåtspappret. Om det sitter fast kan man pensla vatten på pappret, vänta 30 sek och sen dra bort pappret. Låt kallna.
- Mät upp mascarponeost, grädde och citron i en bunke och vispa till en tjock kräm.
- Vänd försiktigt tillbaka rulltårtan med den gräddade sidan uppåt och bred på krämen. Skiva jordgubbarna (häll av vätska om du använder tinade frysta) och lägg ovanpå. Rulla ihop från långsidan. Låt gärna stå i kylen en stund innan den skärs upp i skivor. Förvara i kyl.