Buffé,  Cheesecake,  Förrätter,  Påsk,  Skaldjur

Räkcheesecake

Gör en god räkcheesecake till midsommarbordet!

IMG_6199

Botten:
Ca 6-8 skivor Lindas mörka bröd
75 g smör, rumstempererat

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
200 g färskost
1 msk pepparrotsvisp på tub
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
4 st gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och mörkt bröd till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda räkorna med ca 3 dl creme fraiche, majonnäs, pepparrotsvisp och färskost. Rör ner finhackad dill och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande creme fraiche på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills bladen smält ordentligt, rör ner i räkblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med tex skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *