Raggmunkar med morötter
Glutenfria raggmunkar med lite mer smak, finare färg och lite nyttigare med allt bra som morötter innehåller – raggmunkar på ytterligare ett sätt helt enkelt. Smaklig måltid! ?
Till 4-6 portioner
0,5 kg fast potatis
0,5 kg morötter
2,5 dl maizena eller glutenfri mjölmix
1 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
smör att steka i
Mät upp hälften av mjölken i en bunke, vispa ner maizena/mjölmix, salt och äggen, tillsätt sedan resten av mjölken.
Skala och grovriv potatis och morötter, lägg sedan i en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Rör ner rivet i smeten.
Stek raggmunkarna i smör på medelstark värme i en stekpanna, ca ½ dl smet till varje raggmunk är lagom, bred ut med hjälp av stekspaden.
Servera raggmunkarna med tex. lingonsylt. Även stekt bacon och keso är gott till.