Ingredients
Scale
- 150 g smör (1,5 dl flytande smör)
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 ägg
- 2 dl maizena majsstärkelse el. glutenfri mjölmix
Topping:
- 3 dl skivad rabarber
- 2 msk strösocker
- kokosflingor/glutenfritt ströbröd till formen
Instructions
- Smält smöret i en kastrull eller mät upp flytande smör i en bunke. Rör ner strösocker, maizena/mjölmix, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm i diameter (det går bra med en form utan löstagbara sidor också). Smöra formen och bröa med kokosflingor eller glutenfritt ströbröd. Häll i smeten i formen.
- Blanda de skivade rabarberna med 2 msk strösocker och strö ut jämnt över kakan.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 175 grader.
- Servera kall med vispgrädde eller glass till.