Ingredients
Scale
- 2 dl quinoa
- 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1/2 påse färdigskuren blandad sallad (ca 60 g)
- 1 ask babyplommontomater, 250 g
- 1/2 gurka
- 1 burk urkärnade oliver (jag använde Fontanta olivmix)
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk grekisk salladskrydda (Santa Maria)
Instructions
- Koka upp vatten och buljontärning. Tillsätt quinoan och låt koka utan lock i ca 15 min på medelstark värme. Lägg upp på ett fat att kallna eller gör i god tid innan servering, quinoan ska vara kall.
- Blanda ihop olivolja och salladskrydda i en liten skål och häll sedan över den kalla quinoan.
- Lägg upp sallad och quinoa på ett fat och toppa med tomater, tärnad gurka och oliver.
- Servera som tillbehör grillat eller blanda ner tex kyckling, kassler, lax för en god sallad.