Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
quinosallad med oliver

Glutenfri Quinoasallad med oliver


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 påse färdigskuren blandad sallad (ca 60 g)
  • 1 ask babyplommontomater, 250 g
  • 1/2 gurka
  • 1 burk urkärnade oliver (jag använde Fontanta olivmix) 
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk grekisk salladskrydda (Santa Maria)

Instructions

  1. Koka upp vatten och buljontärning. Tillsätt quinoan och låt koka utan lock i ca 15 min på medelstark värme. Lägg upp på ett fat att kallna eller gör i god tid innan servering, quinoan ska vara kall.
  2. Blanda ihop olivolja och salladskrydda i en liten skål och häll sedan över den kalla quinoan.
  3. Lägg upp sallad och quinoa på ett fat och toppa med tomater, tärnad gurka och oliver.
  4. Servera som tillbehör grillat eller blanda ner tex kyckling, kassler, lax för en god sallad.