Pollykaka
En kladdig chokladkaka toppad med Polly som blir härligt seg i ugnen. Kakan är ganska mäktig så servera inte för stora bitar.
Passade på att testa min nya springform, en mindre modell som är 20 cm, har letat länge efter en sånn och sprang på en på ÖB för 35 kr 🙂 Receptet passar en form som mäter ca 23 cm, halverade receptet till min mindre form!
2 ägg
2 dl socker
1 dl glutenfri mjölmix, Finax
175 g smör
100 g ljus blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
1 påse Polly
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och rör om med en slickepott. Smält smöt och choklad i en kastrull, rör om hela tiden och sänk värmen efter en stund så att chokladen inte bränns. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, pensla sidorna med smält smör, klipp bort pappret utanför formen. Häll i smeten i formen och strö över Polly efter tycke och smak. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Springform 20 cm, 35 kr på ÖB. La ett decilitermått i mitten för att man ska få en uppfattning om storleken 🙂 Perfekt om man tex. ska göra en liten variant som är glutenfri!
4 Comments
Glutenfria Köket
Okej på så vis! Kanske jag som inte varit så nog på det då!
Therése S
Det verkade vara något knas med kommentarer någon dag iförra veckan. Ibland kan det vara själva ordkontrollen som gör att kommentarerna inte kommer upp, om man inte fyller i kontrollbokstäverna.
Glutenfria Köket
Det tycker jag! 🙂
Har försökt kommentera på din blogg men jag får det inte att fungera…eller syns de inte direkt kanske?
Therése S
Måste jag testa att göra nån gång, ser verkligen supergott ut 🙂