Petit Choux med Skagenröra
Delikata glutenfria små petit chouxer fyllda med skagenröra toppade med räkor passar perfekt som aptitretare till välkomstdrinken!
Hej på er!
Om du vill imponera riktigt ordentligt på dina gäster, oavsett och de tål gluten eller inte kan jag verkligen rekommendera dig att testa de här petit chouxerna.
Varke gång jag serverat dom så har jag fått höra ”mmm vad gott” och ”är de här verkligen glutenfria?!” vilket är så roligt!
Den glutenfria petit choux degen är riktigt lös i början – men det är bara att röra och röra och röra så tjocknar den efter ett tag, den glutenfria mjölmixen behöver lite extra tid på sig att suga upp vätskan så häll INTE i mer mjölmix! Och bästa tipset som alltid, använd samma mjölmix som i receptet, används ett annat märke kan resultatet bli annorlunda.
Tidigare har jag även fylld petit chouxer med smetan (som är laktosfri), rom, rödlök och toppat med dill – det inlägget hittar du HÄR
Lycka till! / Kram Linda
PrintPetit Choux med Skagenröra
Ingredients
Petit choux smet:
- 50 g smör
- 2 dl vatten
- 2,5 dl mjölmix Semper mix
- 3 ägg
Fyllning:
- 400 g Skagenröra (läs innehållsförteckningen!)
- ca 100 g skalade räkor
- färsk dill
Instructions
- Koka upp smör och vatten i en kastrull. Ta av från plattan och tillsätt mjölmixen under kraftig omrörning med en slev. Ställ tillbaka på plattan och jobba runt degen i ca 2 min.
- Ta av från plattan och låt svalna 5 min. Visp ner ett ägg i taget med en stadig visp.
- Spritsa runda petit chouxer, ca 3-4 cm i diameter på bakplåtspapper och grädda i 225 grader, 15-20 min beroende på storlek.
- Låt svalna helt. Skär av toppen och fyll med skagenröra. Toppa med räkor och dill. Kan förberedas några timmar i förväg.