Ingredients
Scale
Pajskal:
- 150 g smör, kallt
- 6 dl mjölmix, tex. Finax röd (300 g)
- 1 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 msk kallt vatten
Fylling:
- 6 st persikor
- 1 dl mandelmjöl (alt. mixa 50 g sötmandel fint)
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl strösocker
Vaniljvisp, laktosfri:
- 2 dl vispgrädde, laktosfri
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk strösocker
Instructions
- Mät upp alla ingredienser till pajdegen utom vattnet i en mixer och kör tills det är blandat, häll sedan i vattnet och kör ihop till en smulig massa.
- Häll upp smulorna i en pajform,ca 24 cm i diameter, och fördela jämt. Tryck till botten med fingrarna men lämna ca 2 cm av kanten smulig.
- Dela, kärna ur och skiva persikorna. Lägg ut i ett jämnt lager i botten.
- Vispa ihop ägg, grädde, mandelmjöl och strösocker. Häll blandningen över persikorna.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min i 200 grader, kontrollera att fyllningen ”stannat” låt annars pajen grädda några minuter till. Låt svalna.
- Gör vaniljvispen medans pajen svalnar. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Vispa grädden till fast konsistens i ytterligare en bunke. Rör ner ägg bladningen och vänd runt tills allt blandats.
- Servera pajen med vaniljvispen.