Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri persikopaj med mande

Glutenfri persikopaj med mandel & hemgjord laktosfri vaniljvisp


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Pajskal:

  • 150 g smör, kallt
  • 6 dl mjölmix, tex. Finax röd (300 g)
  • 1 dl strösocker 
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten

Fylling:

  • 6 st persikor
  • 1 dl mandelmjöl (alt. mixa 50 g sötmandel fint)
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker 

Vaniljvisp, laktosfri:

  • 2 dl vispgrädde, laktosfri
  • 1 ägg 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 msk strösocker

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser till pajdegen utom vattnet i en mixer och kör tills det är blandat, häll sedan i vattnet och kör ihop till en smulig massa.
  2. Häll upp smulorna i en pajform,ca 24 cm i diameter, och  fördela jämt. Tryck till botten med fingrarna men lämna ca 2 cm av kanten smulig. 
  3. Dela, kärna ur och skiva persikorna. Lägg ut i ett jämnt lager i botten. 
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mandelmjöl och strösocker. Häll blandningen över persikorna.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min i 200 grader, kontrollera att fyllningen ”stannat” låt annars pajen grädda några minuter till. Låt svalna.
  6. Gör vaniljvispen medans pajen svalnar. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Vispa grädden till fast konsistens i ytterligare en bunke. Rör ner ägg bladningen och vänd runt tills allt blandats.
  7. Servera pajen med vaniljvispen.