Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria pepparkakor

Glutenfria Pepparkakor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 75 g smör

  • 1,25 dl muscovadosocker eller brun farin

  • 2,5 msk ljus sirap

  • 2,5 msk vatten

  • 1 tsk xantangummi

  • 1 msk pepparkakskrydda

  • 3,5 dl Finax basmjölmix

  • 0,75 tsk bikarbonat


Instructions

  1. Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.

  2. Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.

  3. Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.