Ingredients
-
75 g smör
-
1,25 dl muscovadosocker eller brun farin
-
2,5 msk ljus sirap
-
2,5 msk vatten
-
1 tsk xantangummi
-
1 msk pepparkakskrydda
-
3,5 dl Finax basmjölmix
-
0,75 tsk bikarbonat
Instructions
-
Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.
-
Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.
-
Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.