Pepparkakor
Hej hej!
Har ni börjat med alla julförberedelser?
Här hemma ville barnen baka pepparkakor och även om det bara är jag, Linda, som har celiaki så bakar vi glutenfria till alla – det är enklast så tycker jag. Mitt recept på pepparkakor är tålig att baka ut, barnen har inga problem att kavla och hantera degen vilket inte är helt självklart när vi pratar glutenfritt.
Lycka till! // Kram Linda
PrintGlutenfria Pepparkakor
- Diet: Gluten Free
Ingredients
-
75 g smör
-
1,25 dl muscovadosocker eller brun farin
-
2,5 msk ljus sirap
-
2,5 msk vatten
-
1 tsk xantangummi
-
1 msk pepparkakskrydda
-
3,5 dl Finax basmjölmix
-
0,75 tsk bikarbonat
Instructions
-
Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.
-
Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.
-
Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.