Ingredients
Scale
- ca 300 g glutenfri pasta (jag använde Pennoni fr Dacarla)
- 1 gul lök
- 2 st klyftor vitlök
- ca 300 g färsk salsicciakorv eller salsiccia färs
- 2 burkar krossade tomater, gärna fr Mutti
- 2 msk balsamvinäger
- 250 g mozarellaost
- 0,5 – 1 dl färsk/fryst basilika
- salt & peppar
Instructions
- Börja med att koka pastan.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Lägg färsen eller klipp upp skinnet på korven och lägg innehållet i en stekpanna . Stek på medelstark värme i lite olivolja. När färsen blivit smulig, tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter till.
- Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt koka i 10 min, smaka av med salt och peppar.
- Lägg några skedar av såsen i botten av en ugnsform och lägg på pasta, skivad mozarella och strö över hackad basilika. Lägg på resten av pastan och häll över såsen. Toppa med mozarella och avsluta med hackad basilika.
- Grädda mitt i ugnen i 25 min, 200 grader.
- Servera med en god sallad.