Ingredients
Scale
Pavlova:
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 1,75 dl florsocker
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker/1 krm vaniljpulver
- frukt & bär
- Glutenfria påskharar från KitKat (eller annat godis)
Instructions
- Vispa äggvita och citronsaft skummigt på medel hastighet med elvisp eller köksmaskin.
- Tillsätt strösockret lite i taget, öka därefter hastigheten och vispa några miniter till en fast, glansig maräng.
- Vänd ner florsockret med en slickepott.
- Bred ut marängen till en rund cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Forma en låg grop i mitten.
- Grädda på andra flasen nedifrån i 150 grader över- & undervärme (130 grader för varmluft) i 15 min, sänk därefter värmen till 100 grader och låt marängen stå i 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar på eftervärmen.
- Vispa grädden och lägg i fördjupningen på pavlovan när den kallnat. Dekorera med bär, frukt och godis.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 105 min