Påskpavlova
Pavlova, den populära marängtårtan som går att variera i det oändliga med goda frukter och bär ovanpå. Här har jag dekorerat den med bär, frukt och glutenfritt godis.
Hej hej!
Alltså pavlova – måste ju vara en av det godaste efterrätterna någonsin?!
Inte så konstigt att den här efterrätten från Australien/New Zeeland är så populär. Man kan fylla den med olika sorters curd, tex. lemon curd, toppa med grädde och jordgubbar (perfekt till midsommar ju!). Eller kanske med nutella istället för curd.
Här valde jag att bara ha på vispad grädde smaksatt med lite vanilj och sen lägg på frukt och bär ovanpå. Serverade med gammeldags äkta vaniljglass Mums!!
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfri Påsk pavlova
- Total Time: 120 min
- Yield: 6–8 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
Pavlova:
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 1,75 dl florsocker
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker/1 krm vaniljpulver
- frukt & bär
- Glutenfria påskharar från KitKat (eller annat godis)
Instructions
- Vispa äggvita och citronsaft skummigt på medel hastighet med elvisp eller köksmaskin.
- Tillsätt strösockret lite i taget, öka därefter hastigheten och vispa några miniter till en fast, glansig maräng.
- Vänd ner florsockret med en slickepott.
- Bred ut marängen till en rund cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Forma en låg grop i mitten.
- Grädda på andra flasen nedifrån i 150 grader över- & undervärme (130 grader för varmluft) i 15 min, sänk därefter värmen till 100 grader och låt marängen stå i 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar på eftervärmen.
- Vispa grädden och lägg i fördjupningen på pavlovan när den kallnat. Dekorera med bär, frukt och godis.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 105 min