Panerad torsk med romsås
Att panera fisk är inte särskilt svårt och blir dessutom jättegott!
Här valde jag att servera fisken med romsås men klassisk remouladsås passar också bra till.
ca 600 g färsk torskfilé
2 ägg
maizenamjöl
ströbröd, glutenfritt
Romsås:
3 dl creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
färsk eller fryst dill
salt & peppar
Häll upp maizena, lätt uppvispat ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vänd filéerna först i maizena, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Stek filéerna på medelstark värme i mycket smör, lägg gärna in dom på ett fat i ugnen så de håller sig varma (sätt ugnen på ca 100 grader).
Rör ihop creme fraiche, rom och dill – hur mycket av varje är upp till var och en, smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med potatis, sås, citron och sallad.
2 Comments
Glutenfria Köket
Ja det skulle man absolut kunna tänka sig! 🙂
Ing-Marie Franzén
Det ser väldigt gott ut. Räkamacka till förrätt???