Ingredients
Scale
Pajdeg:
- 150 g smör, mjukt
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper Finmix
- 0,75 dl brunt farinsocker
- ev. 1 msk vatten
Passionskräm:
- 3 st passionsfrukter
- 2 dl vispgrädde (laktosfri)
- 1,5 dl turkiskt yoghurt (laktosfri)
- 2 msk strösocker
Garnering:
- 400 g jordgubbar
- citronmeliss
- lite kärnor från passionsfrukten
Instructions
- Mät upp all ingredienser till pajdegen utom vatten i en bunke och knåda snabbt ihop till en deg utan att överarbeta den, tillsätt ev vatten om den blir torr (beror på vilken mjölmix som används).
- Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i omkrets. Låt stå i kylen i 20 min.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min, 200 grader. Låt svalna helt.
- Vispa grädden till fyllningen.
- Gröp ur passionsfrukterna och passera i en sil.
- Rör ner yoghurt och vätskan från frukten i grädden och vispa ihop till en fast kräm. Vill man ha en sötare kräm tillsätt mer socker.
- Bred ett tunt lager kräm i botten på pajskalet.
- Skiva jordgubbar och lägg ut i ett lager ovanpå krämen. Spara några jordgubbar till garnering.
- Häll på resten av krämen och bred ut över jordgubbarna.
- Dekorera med jordgubbar, citronmeliss och lite kärnor från passionsfrukten.