Nutellasemifreddo
Det här måste vara en av de godaste desserterna som någonsin komponerats. Allt gott man kan tänka sig i en glasstårta – maräng, hemgjord glass och NUTELLA! Har du inte testat att göra denna är det dags nu, du har verkligen missat något 🙂
Önskar er alla en fantastisk lördag!
En tårta, ca 10 portioner
1 fpk marängbottnar
5 dl vispgrädde
4 ägg
2 msk strösocker
1 burk Nutella, 400 g
Garnering:
Hallon, eller andra bär
Sockerpärlor
Hyvlad mörk choklad
Citronmeliss
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker i en bunke till ett fast skum.
3. Vispa äggulor och 1 msk strösocker fluffigt i en annan bunke.
4. Vispa grädden i en tredje bunke.
5. Vänd ner äggulorna i grädden och rör försiktigt om med en slickepott.
6. Vänd nu ner äggvitan i smeten, rör inte för kraftigt.
7. Krossa den ena av marängbottnarna grovt och vänd ner i gräddsmeten. Lägg den andra i marängbotten i en springform, ca 27 cm.
8. Töm burken med nutella i en skål och värm till rinnande konstistens i micron några sekunder, passa så det inte bränns.
9.Ringla ner nutellan i gräddblandningen och vänd försiktigt om med slickepotten, det ska inte blandas helt.
10. Häll blandningen över marängbotten i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
11. Ta fram tårtan en stund innan servering, 10-15 min.
12. Dekorera med bär, choklad, sockerpärlor och citronmeliss – eller vad man nu vill ha 🙂