Ingredients
Scale
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 2,5 dl glutenfria flingor av cornflakes typ, tex. Garants ”Flingor med bär”
- 0,25 dl frystorkade hallon
- 0,25 dl farinsocker eller kokossocker
- 1 dl flytande honung
- 2 tsk smör
- 0,tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 1 dl mörk choklad, gärna chokladknappar men grovt hackad fungerar också
Instructions
- Rosta havregrynen i en stekpanna på svag/medelstark värme. Rör om hela tiden och passa noga så de inte brännsvid. Lägg upp i en bakbunke och låt svalna.
- Mät upp smör, honung, farinsocker/kokossocker, vanilj och salt i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka ihop 2-3 minuter.
- Tillsätt flingorna med havregrynen och häll över smörblandningen och rör om.
- Rör sist ner chokladbitarna, vänta tills smeten är helt kall.
- Tryck ut massan i en form, ca 20×30 cm klädd med bakplåtspapper/plastfolie. Skär i bitar och njut!