Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria morotsmuffins med frosting

Glutenfria Morotsmuffins med frosting


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Morotsmuffins:

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g finriven morot
  • 1,5 dl Semper glutenfri mjölmix
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk psylliumhusk
  • 1,25 dl rapsolja

Frosting:

  • 100 g naturell färskost
  • 20 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft

Instructions

  1. Skala och finriv morötterna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
  4. Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning. Rör ner morötterna.
  5. Häll upp smeten i muffins formar, fyll de till 2/3.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna på ett galler.
  7. Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet med elvisp.
  8. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med tex. godis. Förvara i kyl.