Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri mjuk vaniljkaka sverigekaka

Glutenfri Mjuk vaniljkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Description

Även kallad Sverigekaka!


Ingredients

Scale

Kakan:

  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 3 dl Finax mjölmix, röd
  • 0,75 dl kokande vatten
  • 1,5 tsk bakpulver

Vaniljfyllning:

  • 1 1/2 dl mjölk
  • 180 g smör
  • 6 msk vanilinsocker

Instructions

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Mät upp mjölmix och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott.
  3. Koka upp vatten, mät upp och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet.
  4. Smöra en springform, ca 23 cm i diameter, och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner semeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30 min.
  6. Koka vaniljfyllningen medans kakan svalnar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud ett par minuter och ställ åt sidan så den svalnar och tjocknar något – den ska fortfarande vara rinnig och inte som en vaniljkräm.
  7. Dela kakan på mitten och fördela vaniljfyllningen i kakan, lägg på översta delen.
  8. Sikta över rikligt med florsocker och servera.