Mangokyckling med avokado
Det här var det godaste vi har ätit på läääänge, fantasiskt GOTT!
Avokadon var verkligen pricken över i:et så uteslut den inte 🙂
Detta kommer vi göra snart igen!
Till 4 personer
3 st kycklingfiléer
½ gul lök
1 tsk curry
1 tärning hönsbuljong
3 dl vatten
3-4 msk mango chutney
2 dl creme fraiche, 34 %
ev 1 dl grädde
2 avokados
Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Hacka löken fint.
Bryn kycklingen och tillsätt sedan löken, låt steka lite till. Tillsätt vatten, buljongtärning, curry och mango chutney och låt puttra några minuter på medelstark värme. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar, tillsätt ev lite mer mango chutney. Vill man ha mer sås kan man ha i ca 1 dl matlagningsgrädde också. Ta av grytan från plattan och strö över tärnad avokado. Servera med basmat
4 Comments
Glutenfria Köket
Kul att ni gillade det! Är en av våra favoriter här hemma! // Linda
Emma
Tack för ett supergott recept! Kan verkligen rekommenderas!
Glutenfria Köket
Ups! Glömde att skriva curry i texten, men nu har ja lag dit det – tack mamma 🙂 Puss!
Ing-Marie Franzén
Det här var jättegott och enkelt att göra. Undrar bara en sak, vart tog curryn vägen? Finns med bland ingredienserna men sen försvinner den 🙂