Ingredients
Scale
Mandelmarängbotten:
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1,5 dl strösocker
- 4 st äggvitor
Fyllning:
- 1,5 dl kolasås
- 4 dl vispgrädde, laktosfri
- skivade jordgubbar
Garnering:
- färska hallon
- färska jordgubbar
Instructions
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Mät upp mandelmjöl och strösocker i en skål och vänd försiktigt ner blandningen tillsammans med äggvitorna.
- Smöra två cirklar (ca 20 cm i diameter) på ett eller två bakplåtspapper. Bred ut smeten på rundlarna. Grädda bottnarna gyllenbruna i 15 min mitt i ugnen på 175 grader. Låt kallna på ett plant underlag.
- Mät upp grädde och kolasås i en bunke och vispa grädden fast.
- Bred ut kolagrädde på en botten, lägg på ett lager skivade jordgubbar. Lägg sedan på nästa botten.
- Toppa tårtan med kolagrädde och dekorera med jordgubbar och hallon ovanpå.
Notes
- Har man inte mandelmjöl går det bra att mala eller mixa 125 g sötmandel istället.
- Istället för vispgrädde & kolasås har Valio en laktosfri grädde med kolasmak – bara att vispa!