Ingredients
Scale
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 msk mörk sirap
- 1 tsk salt
- 1 msk psylliumfröhusk (tex. Lindroos)
- 1,5 dl majsmjöl (90 g)
- 0,5 dl solrosfrön (gärna torrostade) (30 g)
- 6 dl glutenfri mjlmix, tex Finax röda (320 g)
Instructions
- Smula jästen i en bunke, lös upp med hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och psylliumhusk. Rör om och låt blandningen svälla i 5 min.
- Tillsätt sedan olja, sirap och salt i bunken. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en separat bunke.
- Häll ner mjölblandningen lite i taget och kör ihop till en smidig deg med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Arbeta degen i ca 5 min.
- Olja en brödform och stjälp upp degen, jämna till degen i formen och låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Grädda brödet på andra falsen nedifrån i 35 min, 200 grader.