Majsbröd med solrosfrön
”Glutenfritt majsbröd med knapriga solrosfrön blir en saftig och god limpa!”
Hej hej!
Tänkte tipsa er om det här goda brödet bakat av majsmjöl, mjölmix och solrosfrön.
Det här brödet tog jag fram åt Ankarsrum Assistent och bakade i deras monter på Mat för Livet mässan 2013 – ni är säkert ett gäng som besökte oss den helgen och har smakat brödet! 🙂
Jättegott att rosta till frukost eller kanske göra en god macka med sallad, stekt ägg och gurka till sommarens utflykter?!
Det här brödet är så smidigt att baka eftersom det görs i en brödform och slipper då hantera kladdiga, glutenfria degar. Bara en jäsning behövs. Tänk på att låta brödet svalna helt innan du skär upp det.
Lycka till med bakningen!
Kram Linda
Glutenfritt majsbröd med solrosfrön
Ingredients
Scale
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 msk mörk sirap
- 1 tsk salt
- 1 msk psylliumfröhusk (tex. Lindroos)
- 1,5 dl majsmjöl (90 g)
- 0,5 dl solrosfrön (gärna torrostade) (30 g)
- 6 dl glutenfri mjlmix, tex Finax röda (320 g)
Instructions
- Smula jästen i en bunke, lös upp med hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och psylliumhusk. Rör om och låt blandningen svälla i 5 min.
- Tillsätt sedan olja, sirap och salt i bunken. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en separat bunke.
- Häll ner mjölblandningen lite i taget och kör ihop till en smidig deg med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Arbeta degen i ca 5 min.
- Olja en brödform och stjälp upp degen, jämna till degen i formen och låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Grädda brödet på andra falsen nedifrån i 35 min, 200 grader.