Löjromspizza
”Bästa receptet på godaste glutenfria löjromspizzan! Perfekt som tilltugg innan maten, servera som förrätt eller som ett inslag på en glutenfri buffé, alla kommer älska den”
Hej hej!
Nu ska ni få ett riktigt smarrigt tips på en Glutenfri Löjromspizza som ni bara måste testa!
Jag valde att serverade löjromspizzan innan middagen tillsammans med ett glas bubbel och det blev verkligen en riktig succé Man kan förbereda själva pizzan några timmar innan gästerna kommer men vänta med garneringen tills det är dags att servera efter pizzabotten lätt kan bli uppblött.
Den här glutenfria pizzadegen är så smidig att göra! Man slipper nämligen allt kavlande och kladd eftersom att man bara brer ut degen på ett bakplåtspapper med hjälp av en slickepott – klart!
Och till dig som kanske inte orkar eller kan baka själv, lösningen är färdig glutenfri pizzabotten från kyldisken! Man hittar även goda pizzabottnar i glutenhyllan. Men jag tycker nog ändå att den hemgjorda är godast av alla!
På min löjromspizza hade jag Smetana eftersom jag tycker den är så god, ett stort plus är att den dessutom är laktosfri. Vill man hellre ha crème fraiche går det lika bra!
Hoppas ni testar den här smarriga pizzan nu och dela gärna med er i kommentarerna om ni prövar!
Lycka till! // Linda
Glutenfri Löjromspizza
- Yield: 12 bitar 1x
Ingredients
Pizzadeg:
- 8 g jäst
- 1 dl vatten, 37 grader
- 0,5 tsk socker
- 0,25 tsk salt
- 1 msk olivolja (alt. rapsolja)
- 2,25 dl glutenfri mjölmix, Finax röd (110 g)
- 1 – 1,5 dl riven lagrad ost, tex. Västerbottenost
Garnering:
- 0,5 burk löjrom/röd caviar 80 g
- 1 dl Smetana (eller fet creme fraiche)
- 1 liten rödlök
- färsk gräslök
Instructions
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet samt olivolja.
- Mät upp mjölmix, salt och socker i ett mått och häll ner i degvätskan.
- Vispa ihop smeten med en elvisp eller vispa kraftigt med en vanlig visp i ett par minuter.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en rund pizza och låt jäsa i 10 min.
- Grädda pizzan i två omgångar, först en gång i 5 min 200 grader.
- Strö över osten och gratinera i ytterligare 10 min tills osten fått lite färg men absolut inte bränd.
- Låt pizzan svalna helt.
- Garnera med smetana, rom, finhackad rödlök och gräslök.
Notes
Receptet på pizzabotten går bra att dubbla för fler bitar!