Lingonlimpa
Hej hej!
Mörk glutenfri limpa med smak av lingon som passar bra till julens skinkmacka.
Degvätskan jag har använt är filmjölk för att få ett saftigt och gott bröd. Den här limpan är även bakad utan jäst vilket för att den går snabbt att röra ihop och grädda.
Brödet går jättebra att frysa om du vill förbereda!
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfri Lingonlimpa
- Yield: 1 limpa 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 5 dl filmjölk
- 5 dl grov mjölmix, Finax grön
- 5 dl fin mjölmix, Finax röd
- 1 tsk salt
- 1–2 tsk brödkryddor (jag använde 1 tsk av Ica´s brödkryddor)
- 1,5 tsk bikarbontat
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 dl mörk sirap
- 0,5 dl lingonsylt
Instructions
- Mät upp filmjölk och sirap i en bunke.
- Rör ner resten av ingredienserna, förutom lingonsylten, och rör till en klumpfri smet. Tillsätt lingonsylten och rör om.
- Olja en brödform som rymmer 2 liter, strö över mjölmix och häll ner smeten.
- Grädda på falsen längst ner i ugnen i ca 1 timme, 175 grader. Låt svalna, skär sedan upp i skivor.