Till midsommarafton gjorde jag en riktigt somrig gräddtårta fylld med lemoncurdmousse och jordgubbar, och dekorerade den med ännu mera jordgubbar och vacker blåklint 🙂 6-8 bitar ,springform ca 23 cm 3 ägg 2 1/4 dl socker 3 dl Finax röd mjölmix 0,75 dl kokande vatten 1,5 tsk bakpulver Fyllning: ½ liter färska jordgubbar 3 dl grädde 1 dl lemon curd (köpt innehåller ofta gluten!) Garnering: 1 liter färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1/2 tsk vaniljsocker blåklint sockerblommor (gjorda i sugar paste) Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp mjölmix och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott . Mät upp vatten, som precis fått koka upp i en vattenkokare, och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet, men rör inte för mycket då blir botten seg. Smöra formen och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30 min. Stjälp upp på ett galler och låt svalna under bakduk. Skär tårtbotten i tre delar. Vispa grädden fast. Skär jordgubbarna i små bitar och blanda med 1/3 del av grädden och bred ut på understa botten. Lägg andra botten ovanpå. Blanda lemon curd med resten av grädden och bred ut på tårtan, avsluta med den tredje bottendelen. Vispa grädde och vaniljsocker. Bred ut ett lager grädde på ovansidan av tårtan, spritsa resten runt kanterna. Skölj och halvera jordgubbarna och lägg ovanpå tårtan. Avsluta med blåklint och sockerblommor. Obs! Köpt lemon curd innehåller ofta vetestärkelse som glutenintoleranta inte tål, HÄR finns recept på hemgjord lemon curd.
Kopiera och klistra in denna URL på din WordPress-webbplats för att bädda in
Kopiera och klistra in denna kod på din webbplats för att bädda in