Ingredients
Scale
Fröknäcke:
- 2.5 dl majsmjöl
- 0.25 dl qinoafrön
- 0.5 dl sesamfrön
- 0.75 dl pumpakärnor
- 0.25 dl chiafrön
2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Topping:
- 150 g kallrökt lax
- 100 g färskost
- 1 msk riven pepparrot på tub
- röd oxalis eller dill som dekoration
Instructions
- Mät upp alla fröer och majsmjöl i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt i mjölbladningen tillsammans med oljan, rör om tills allt blandats.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en platt jämn kaka som täcker hela plåten, använd en slickepott eller fingrarna. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, 150 grader. Låt svalna.
- Blanda pepparrot och färskost. Bryt fröknäcket i bitar och bred på färskosten. Lägg på en bit lax och ev. oxalis.