Laxssnittar på fröknäcke med qinoa
Fräscha laxssnittar med pepparrot gjorda på glutenfritt fröknäcke med qinoa.
Hej hej!
Älskar, älskar, älskar snittar!
Trevligt att servera som tilltugg innan middagen eller kanske som ett komplement till buffén. Gör man så här matiga snittar innan maten tycker jag gott att man kan hoppa över förrätten.
Fröknäcke med qinoa ger en god och rustik smak, har man inte qinoa kan man byta ut mot samma mängd linfrön elller kanske svarta sesamfrön.
Lycka till! / Kram Linda
PrintLaxssnittar på fröknäcke med qinoa
Ingredients
Scale
Fröknäcke:
- 2.5 dl majsmjöl
- 0.25 dl qinoafrön
- 0.5 dl sesamfrön
- 0.75 dl pumpakärnor
- 0.25 dl chiafrön
2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Topping:
- 150 g kallrökt lax
- 100 g färskost
- 1 msk riven pepparrot på tub
- röd oxalis eller dill som dekoration
Instructions
- Mät upp alla fröer och majsmjöl i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt i mjölbladningen tillsammans med oljan, rör om tills allt blandats.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en platt jämn kaka som täcker hela plåten, använd en slickepott eller fingrarna. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, 150 grader. Låt svalna.
- Blanda pepparrot och färskost. Bryt fröknäcket i bitar och bred på färskosten. Lägg på en bit lax och ev. oxalis.