Ingredients
Scale
Pajskal:
- 150 g kallt smöt
- 5 dl glutenfri mjölmix, Finax röd
- 1 msk kallt vatten
Fyllning:
- 250 g tillagad laxfilé
- 2 dl frysta wokgrönsaker
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 2 tsk dill, färsk eller fryst
- 1 krm salt
- 0,5 krm grov svartpeppar
- 1 dl riven ost
Instructions
- Blanda ihop smör och mjölmix till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila ett par minuter så den sätter sig.
- Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen i 20 min. Förgrädda sedan pajskalet i 10 min i 200 grader.
- Dela laxen i mindre bitar och strö ut lax och wokgrönsaker i pajskalet. Strö över osten.
- Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och peppar. Häll blandningen över pajen.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min, 225 grader, tills den fått fin färg och ”stannat” i mitten. Täck ev. med folie sista minuterna så pajen inte blir bränd