Ingredients
Scale
- 500 g skinnfri laxfilé
- 2 st små vitlöksklyftor
- 250 g fryst hackad spenat
- 1 msk smör
- 1 pkt glutenfria lasagneplattor
- 1 dl riven ost
Ostsås:
- 3 dl matlagningsgrädde, 15% (laktosfri)
- 6 dl vatten
- 0,5 dl glutenfri mjölmix eller maizena
- 0.5 tsk salt
- 1 msk smör
- 1 dl riven Västerbottenost, ca 75 g (kan bytas till prästost)
Instructions
- Finhacka vitlöken. Smält smör i en kastrull och fräs vitlöken. Tillsätt tinad spenat och salt, låt koka ihop några minuter.
- Mät upp grädde i en kastrull och vispa ner mjölmix/maizena. Tillsätt vatten, salt och smör och låt koka upp, vispa i botten för att undvika att såsen bränner fast. Låt koka ihop några minuter och ta av från plattan. Vispa ner osten lite i taget och ställ sedan åt sidan.
- Skär laxen i mindre bitar.
- Häll upp ostsås i botten på en ugnsform. Klicka ut 1/4 av spenaten. Lägg ut 1/4 del av laxen och avsluta med lasagneplattor. Upprepa ytterligare tre gånger och avsluta med sås och strö över riven ost.
- Grädda mitt i ugnen i 40 min, 200 grader. Servera med en god sallad.
- Prep Time: 40 min
- Cook Time: 40 min