Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kyckling kebabgryta med ris grönkålsmix snabb vardagsmat

Kycklingkebabgryta med ris


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • ca 700 g kycklingkebab
  • 400g passerade tomater Mutti
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt & svartpeppar

Instructions

  1. Hacka lök och vitlök. Stek på svag värme tillsammans med sirap ett par minuter.
  2. Ta upp löken och lägg på en tallrik. Häll ner kebabköttet i pannan och stek på medelstark värme i ca 5 min.
  3. Lägg tillbaka löken och tillsätt krossade tomater och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 min. Smaka av med salt och peppar (ev mer av någon av de andra kryddorna efter eget tycke och smak)
  4. Späd ev grytan med lite vattennom du vill ha den rinnigare. Servera med ris och grönsaker.