Kycklingkebabgryta med ris
Kycklingkebab här serverat i form av en god gryta serverar med ris och broccolmix!
Hej på er!
Här ska ni få ett riktigt gott recept på kycklingkebab som serveras som en gryta med ris till. Jag valde basmatiris men vilket ris som helst går bra. Det gröna på tallriken är broccoliris med geönkål av märket Garant, jättegott att blanda ihop med riset.
Barnen gav tummarna upp för denna rätt vilket gjorde mamman väldigt glad!
Testa du också, lämna gärna ett betyg tryck på stjärnorna i kommentarerna).
Lycka till! // Linda ♡
Kycklingkebabgryta med ris
- Yield: 5–6 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- ca 700 g kycklingkebab
- 400g passerade tomater Mutti
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk torkad persilja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- salt & svartpeppar
Instructions
- Hacka lök och vitlök. Stek på svag värme tillsammans med sirap ett par minuter.
- Ta upp löken och lägg på en tallrik. Häll ner kebabköttet i pannan och stek på medelstark värme i ca 5 min.
- Lägg tillbaka löken och tillsätt krossade tomater och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 min. Smaka av med salt och peppar (ev mer av någon av de andra kryddorna efter eget tycke och smak)
- Späd ev grytan med lite vattennom du vill ha den rinnigare. Servera med ris och grönsaker.